top of page

AFDELINGEN

De CTR Sportvereniging bied je zo'n 40 uur per week
aan aangepaste sporten en dit in de elf disciplines hieronder:

 

Welkom om de aangeboden disciplines te ontdekken en uit te proberen,

Kies een van de onderstaande secties voor meer informatie.

ASCTR-basket.png

BASKETBAL

Algemeen bekend als rolstoelbasketbal of handibasket, is een sport voor mindervaliden afgeleid van basketbal. Het is een van de oudste sporten met een handicap

ASCTR-swim.png

ZWEMMEN

Handisportzwemmen is een afgeleide van zwemmen en is bedoeld voor zwemmers met sensorische of motorische beperkingen. Het kan in de vrije tijd, in revalidatie maar ook op hoog niveau worden beoefend.

ASCTR-tennis.png

TAFELTENNIS

Tafeltennis maakt deze diversiteit mogelijk door mensen met een handicap de kans te geven om tegen valide mensen te oefenen en spelers met vergelijkbare handicaps te confronteren, waardoor het gevoel van "spelen op gelijke voorwaarden" wordt versterkt.

ASCTR-tennis.png

TENNIS

Individueel of dubbelspel staat tennis open voor de meeste mensen met een lichamelijke beperking, waarvoor een verplichte oefening in een rolstoel vereist is, maar ook voor doven en slechthorenden.

ASCTR-archery.png

BOOGSCHIETEN

Het eerste sportieve deel van de CTR was boogschieten. Jarenlang was de bekendheid van het ASCTR "boogschieten" op het hoogste niveau ...

ASCTR-run.png

ATLETIEK

Para-atletiek staat sinds 1960 op het programma van de Paralympische Spelen.
Het brengt een breed scala aan evenementen samen en behandelt de meeste soorten handicaps die op de Paralympische Spelen voorkomen.

CYCLO DANCE

ASCTR-dance.png

Populair of sociaal, rolstoeldansen is een dans die bedoeld is voor mensen met beperkte mobiliteit.

Deze handisport afgeleid van sportdans is ook een vorm van therapie voor mensen met een handicap

_edited.jpg

MULTISPORT

Ontdek de verschillende sporten die worden aangeboden, er worden 4 basissecties gegeven, Boogschieten, Badminton, Boccia en Tafeltennis ...

ASCTR-boccia.png

BOCCIA

Boccia is een jeu de boules-sport gerelateerd aan petanque en van Grieks-Romeinse oorsprong. Het wordt zowel beoefend door valide mensen als door mensen met een handicap in de categorie van sport voor mindervaliden.

ASCTR-badminton.png

BADMINTON

Para-badminton of handi-badminton is een aangepaste badmintonsport die wordt beoefend door mensen met een lichamelijke handicap. Het wordt beoefend in een stoel of staand voor beperkingen van de onderste ledematen

ASCTR-cyclo.png

HANDBIKE

Handbike-fietsen zijn bedoeld voor mensen in een rolstoel.

Ze hebben drie wielen en worden voortgetrokken door het voorwiel met behulp van een systeem dat de energie van de armen gebruikt.

HO001
logo%20simple_edited.png
bottom of page