top of page

KEVIN JEHASSE

Photo Kevin JEHASSE.png

Kevin JEHASSE is sinds januari 2018 als midervalide sportcoach bij de CTR en 'Sporting Director' bij de ASCTR dankzij financiering van CAP48 als onderdeel van het project 'Course for sport'.


Deze functie werd opgericht om CTR-patiënten een nieuwe revalidatie tool aan te bieden, namelijk sport.
Naast zijn rol in het organigram van club coördinatoren, is hij verantwoordelijk als sectieverantwoordelijke voor  handbike, zwemmen, tennis, basketbal en multisport.

Kevin heeft een bachelor diploma in "Gespecialiseerde opvoeder in sociaal-sportieve activiteiten" die hij tot 2017 uitvoerde bij Parnasse-Isei.
Het was door zijn stages bij het Rehazenter in Luxemburg en bij het Centre d'Intégration à la Vie Active (CIVA) in Montreal dat hij het gebied van revalidatie en sport voor minder validen ontdekte.

Na zijn studies in  2017 is hij met volle overtuiging gaan werken in de wereld van de sport voor minder validen in zijn geboortestreek, Hij creëerde samen met zijn jeugdvriend Eric HOFFER, de non-profitorganisatie “Rolstoel Luxemburg” in Aarlen, die zich richt op het promoten van sport voor minder validen in het zuiden van de provincie Luxemburg.


Sinds 2018 is hij ook trainer van de module “Motorische stoornissen” in de training “Common Core in aangepaste fysieke en sportieve activiteiten” en in de training “Facilitator aangepaste fysieke activiteiten” georganiseerd door de LHF (Ligue Handisport Francophone).

Zijn rol als “mindervaliden sportcoach” opende ook de deuren voor de atletiekclub White Star Athletic waar hij de coaching van de sectie “handisport” deelt met Julien VAN SEVENANDT & François MAINGAIN.

 

Hij heeft ook een opleiding gevolgd in:

- "Animator" bij Adeps,

- "Gemeenschappelijke kern in aangepaste fysieke en sportieve activiteiten" in de LHF (Ligue Handisport Francophone).

logo%20simple_edited.png
bottom of page